Powered By Blogger

Etichete

duminică, 16 noiembrie 2008

Cine suntem cu adevarat?


In ziua de azi nimic nu pare imposibil..... Daca ne straduim putin,putem fi tot ce ne dorim, putem ajunge pana la luna si inapoi,putem zbura, putem deveni stapanii Universului(asta asa credem noi,uitam ca avem un Stapan Atotputernic care ne-a creeat si totul se face doar prin voia Sa).Dar asta oare, ne face fericiti?
De dimineata,pana seara tarziu,alergam de colo pana colo,rezolvand probleme urgente,importante,zbatandu-ne,luptandu-ne,tipand,straduindu-ne din rasputeri sa ne impunem,sa ne facem auziti,sa ni se recunoasca meritele.In drumul nostru spre glorie ne facem ca nu vedem cea ce ramane in urma noastra,inchidem ochii si ignoram sufletele pe care le calcam,zambetele pe care le ucidem,sperantele pe care le spulberam.Suntem cruzi si nemilosi,chiar daca ni se pare ca, credem cu tarie in iubire,bunatate si altruism.Intoarcem capul cand cineva are nevoie de-o privire,ne incruntam cand cineva are nevoie de un zambet,incrucisam bratele cand cineva are nevoie de o mangaiere,ne ferecam sufletul cand cineva are nevoie de iubire...
Uitam sa mai visam si tot ceea ce ni se parea minunat cand eram copii s-a pierdut sau sta incuiat atat de bine in coltisorul secret al sufletului nostru.
Unde a disparut dragoste de viata, de natura,de animale, de oameni? De ce banii si celebritatea ne-au intunecat gandirea?De ce nu ne mai bucuram cand infloreste o floare,cand razele soarelui ne mangaie placut,cand surade un copilas.De ce dam cu piciorul intrun caine flamand care se gudura la picioarele noastre in loc sa-l hranim si sa-i oferim alinare.
Inchideti televizoarele si internetul,rupeti-va de munca de la birou,de acasa sau de oriunde si acordati-va cateva clipe doar pentru voi,cateva clipe in care sa va ganditi la lucrurile care conteaza cel mai mult in viata,la oamenii dragi din jurul vostru, la toate minunile care va inconjoara si pe care le-ati ignorat cu desavarsire.
DOAR PRIN FAPTUL CA IUBITI VETI DEVENI MAI BUNI SI VETI GASI FERICIREA CARE NU SE ASCUNDE IN FAIMA SAU BANI, CI DOAR IN SUFLETELE VOASTRE....