Powered By Blogger

Etichete

joi, 19 noiembrie 2009

Despre lucrurile ai caror regi nu suntem...



Lumea are o tanjire de neconsolat....
Tanjirea mea este enorma...cand descopar in mine o dorinta pe care nu o poate satisface nici o experienta din lumea aceasta,explicatia cea mai probabila esta ca am fost creata pentru o alta lume.Am simtit cea mai profunda tanjire chiar atunci cand eram in culmea fericirii.Cel mai dulce lucru din viata mea a fost tanjirea de a gasi locul de unde a venit toata frumusetea.Tragedia acestei lumi este faptul ca ecoul este confundat cu Strigatul Original.Cand stam cu spatele la frumusetea rapitoare data de creatia lui Dumnezeu,lasam pe pamant o umbra si ne indragostim de ea.Dar acest lucru nu ne mai satisface.
Frumusetea,amintirile propriului nostru trecut -sunt imagini bune a ceea ce ne dorim cu adevarat,dar m-a zguduit faptul ca daca sunt confundate cu lucrul in sine,se transforma in idoli ce ne zdobesc inimile.
Sufletul meu tanjeste puternic,inima mea e atat de plina de acest lucru,incat sta gata sa se franga.Am incercat in zadar sa o umplu cu tot felul de lucruri,cautand in lucrurile absente ajutorul pe care nu il primeam de la cele prezente.Dar toate cele prezente sunt inadecvate,deoarece abisul infinit imi poate fi umplut doar de un lucru infinit si neschimbator.
Ne pierdem sufletele...
Suntem o planeta efervescenta.Am facut telescoape care bat pana la stelele din alte galazii,dar inca nu am gasit dovada ca sufletul din noi exista...am luat cu asalt spatiul si timpul,dar ne doboare un bob de grindina,ne dezarmeaza lacrimile unui copil,ne macina gandul daca exista Dumnezeu sau totul e o mare minciuna...
Vreau sa-mi intorc sufletul...catre tot ceea ce nu stapanim. Da... stiu ca exista...imi apartine... Tanjesc cu adevarat dupa sentimentele de coplesire,uimire si admiratie.
Atunci cand toti cantam aceeasi linie melodica,numim acest lucru unison,dar cand unim diferite linii melodice numim acest lucru armonie.Si stiu cu siguranta ca prin aceste frumoase armonii este atinsa o coarda mult mai sensibila decat prin unison!
In lucrurile simple,vom redescoperi toata valoarea!